Majstrovstvá Európy 2012

09.03.2016 20:05

áto kvalifikácia bola pre Ronalda strelecky zase dobrá, nastrieľal celkovo sedem gólov. Ale s výsledkového hľadiska musel s reprezentáciou hrať baráž s reprezentáciou Bosny a Hercegoviny. V prvý zápas skončil 0 – 0 ale druhý zápas vyhrali Portugalci aj s pomocou dvoch gólov Cristiana Ronalda, v pomere 6 – 2.

Žreb im zase nepriniesol šťastie a dostali sa do skupiny smrti s reprezentáciami NemeckaDánska a Holandska. Počas šampionáta sa Ronaldo vyjadril, že v kariére chce už len získať nejakú trofej s reprezentáciou.

V skupine B v prvých zápasoch z Nemeckom a Dánskom sa Ronaldo nepresadil ani raz a bol dosť kritizovaní. Lenže v treťom zápase proti reprezentácii Holandska s dvoma gólmi otočil skóre s 0:1 na 2:1. Stal sa hráčom zápasu a zaistil Portugalsku postup z druhého miesta do štvrťfinále.

Vo štvrťfinále narazilo Portugalsko na Česko. V tomto zápase boli lepší Portugalci a ich snaha sa vyústila rozhodujúcim gólom v 79. minúte po prihrávke od João Moutinho skóroval práveže Ronaldo a zas sa stal hráčom zápasu. V semifinále narazili na Španielsko. V zápase Ronaldo vystrelil celkovo až päťkrát, z toho trikrát z priameho kopu ale ani raz netrafil bránu Španielska. Zápas sa skončil 0 – 0 a museli rozhodnúť až penaltová lotéria. Ronaldo mal kopať v piatej sérii ale po dvoch pokazených kopov jeho spoluhráčov sa k nemu nedostal a Portugalsko skončilo tesne pred finále majstrovstiev.